by Margriet

Margriet Cuijpers heeft in 1984 de goudsmid opleiding in Schoonhoven voltooid.

Tijdens haar stagetijd en begin jaren in het vak is zij zich gaan specialiseren in het bevestigen van edelstenen in sieraden.

na jaren diamant verwerkt te hebben als edelsteenzetter startte Margriet begin 2017 met het zelf slijpen van deze edelste der edelstenen. Begonnen in Amsterdam daarna verder geslepen aan haar kennis en kunde ten aanzien van de diamant te Antwerpen. Deze ervaringen tezamen met haar eerder opgedane vakkennis resulteerde in haar nieuwe lijn “All Natural Diamonds” een visie op diamant die zich uit in sieraden.

lees meer hierover op www.alnaturaldiamonds.nl

Na de eerste jaren gewerkt te hebben met kristal en marcasiet  in de art deco stijl heeft zij ervaring als stenenzetter opgedaan bij een diamantair te Amsterdam, leerde microscopisch zetten en oefende deze specialiteit lange tijd uit in haar atelier aan huis te Amsterdam.

De pracht en kracht van kleurstenen leidde in 2008 tot de start van de collectie io-sieraden. Stoere sieraden met als kenmerk kleur en beweging. De diverse zettinkjes met steentjes zijn kleine stukjes kunst op diverse manieren toepasbaar.

Haar interesse in spiritualiteit bracht haar de betovering van de rozenkrans.
Dit mystieke gebruiksvoorwerp wordt door Margriet volgens de eeuwenoude structuur gemaakt en wordt als een eigentijds modieus sieraad gedragen. De authentieke waarde en betekenis blijft want de rozenkrans is  en kan nog steeds als zodanig gebruikt worden.

Heden ten dagen werkt Margriet samen met Froukje van der Avoird in atelier en winkel BLOU, Lange Leidsedwarsstraat 145 te Amsterdam.
www.blou.amsterdam 

zij zien u daar graag, creatief en met veel  plezier, wees welkom!